Hållbarhet

Reproduktiv hälsa, bryr sig om hållbarhet!

Som arrangörer för konferensen Reproduktiv hälsa 2020 arbetar vi målmedvetet för att minska miljö- och klimatpåverkan vid arrangemanget. En konferens av denna storlek påverkar emellertid alltid miljön på grund av antalet personer som deltar, t.ex. det ökade resandet, mat och avfall etc. I planeringen av konferensen är vårt mål att minimera påverkan för miljön och uppfylla våra hållbarhetsstandarder.

Stockholm

Europas miljöhuvudstad 2010
Stockholm var Europas första miljöhuvudstad under 2010. Utmärkelsen delas ut av Europeiska kommissionen till den stad som visar vägen till ett miljövänligt stadsliv och kan visa konsekventa resultat i sitt miljöarbete.

Läs mer om Stockholm och stadens miljömål och miljöarbete: miljobarometern.stockholm.se/miljomal/

Hållbara åtgärder

Konferensen arbetar för att ha begränsad inverkan på miljön genom noggrann konsumtion av energi och resurser. Detta inkluderar även elektroniskt cirkulerande mötesmaterial och online fildelning. Vi producerar inte onödigt konferensmaterial och produkter och väljer i så fall miljövänliga och socialt vänliga produkter samt tillhandahåller hälsosam mat. Trots att ett helt hållbart möte kräver mera förberedelser är det värt ansträngningen, då alla åtgärder kan bidra till en positiv inverkan på miljön och generera hållbara lösningar för minskad klimatpåverkan.

Dessa riktlinjer ges till deltagare, medverkande, utställare och entreprenörer vid konferensen och syftar till att utbilda och inspirera till fortsatt minskning av växthusgasutsläpp. Dessa riktlinjer utvärderas kontinuerligt, eftersom teknik och begränsningsalternativ fortsätter att förändras.

Reproduktiv hälsa – Hållbarhets vision

I samband med konferensen vill vi visa att den lokala organisationen tar ansvar för att bevara miljön och sträva efter att genomföra miljöledning baserat på en god balans mellan miljöskydd och affärsutveckling.

Vi hoppas och tror att Reproduktiv hälsa kommer att inspirera andra att ha ett fokus på hållbarhet och minskad miljöpåverkan.

Några av de saker vi gör:

Lokalen Clarion Hotel Sign och hotell ligger centralt och på gångavstånd från varandra.

Hotellen som valts har effektiva och omfattande miljövänliga policyer och verksamheter.

För alla konferensmål som tillhandahålls av konferensen väljer vi att inte servera kött.

Under konferensen kommer vi att erbjuda vegetariska alternativ för alla luncher.

Allt kaffe/te som serveras vid “fika” rasterna (kaffepauser) kommer att vara ekologiskt och Fairtrade.

Svenska kranvatten är av hög kvalitet och kranvattenstandard kommer att finnas tillgängligt i hela anläggningen.

Lokalen tillhandahåller avfallssorteringsfack i konferensområdet och avfallet från andra stationer hanteras senare i avfallsområdet.

Tryckta material hålls till ett minimum och allt tryckt papper som konferensen tillhandahåller, tex anteckningsblock är tillverkat av certifierat papper (Svanen). Konferensmaterial så som programbok och information tillhandahålls online och via konferensens app.

Gåvor är minimerade. Konferensen om Reproduktiv hälsa väljer istället att donera pengar till välgörenhetsprojekt via någon svensk organisation.

Konferensnamnskylten är gjord av papper (FSC-certifierad) och inte av plast.

Vad du som besökare kan göra:

Res med tåg till Stockholm Centralstation. Även Fjärrbussar ankommer direkt till Centralstationen.

Konferensanläggningen ligger bara några minuters promenad från Centralstationen

I Stockholm går vi! Konferensanläggningen ligger i stadens centrum, alla hotell ligger inom gångavstånd från varandra – gå och utforska staden, använd kollektivtrafik istället för att ta taxi.

Följ anvisningarna om avfallsseparation vid platsen och på ditt boende när det är tillgängligt.

Svenskt kranvatten är av hög kvalitet. Välj detta istället för vatten på flaska. Ta med egna flaskor och fyll dem med kranvatten.

Om du har några frågor eller förslag till hållbarhetsarbetet för konferensen är du välkommen att kontakta oss på: reproduktivhalsa@meetx.se

Vänligen delta på ett klimatvänligt sätt!